Heartbreaking Moment

Assalamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera :D
Tajuk "Heartbreaking Moment" tapi ada smiley. Pfft. 

So.. Beberapa hari yang lalu, sedang saya menggunakan laptop saya bermain game yang dimain oleh kebanyakan lelaki (See that word, "Kebanyakan" not all), iaitu DOTA 2, tiba-tiba laptop saya dengan tiada rasa malu break down! Argh, I mean, tiba-tiba shut down tanpa cakap bye bye atau tata. Sobs.


Saya pun terkejut mau mamps, sakit hati, geram, like "What happened?!!!". So dengan sabarnya saya menarik nafasssss panjang-panjang dan tekan butang on. And guesssss what~ laptop saya mengeluarkan error 0xsomething something something. Uwaaaa



Oleh kerana saya jenis yang suka DIY dalam benda-benda berkaitan laptop, maka saya pun dengan gigihnya mencari solution melalui phone. Terjumpa satu web dimana web tu suruh beli CD then guna laptop yang ada Windows 7 dengan bit yang sama, then burn "Recovery Images" ka something like that p CD tu. Lepas tu p laptop yang rosak dan masukkan CD tu dan boot CD tu dan walahhh! Good as new. ***Actually benda ni tidak menjadi pun d laptop saya. Wuhuhu. ***And actually berdasarkan komen-komen mereka yang saya baca, recovery ni hanyalah untuk sementara. ***But actually as much as I wanted a new laptop, I still really really really do love my laptop and I'm not ready to let it go T-T

My first laptop ever! Plus banyak betul recovery gambar dari phone dalam laptop tu. Whyyyyyyyy!! Huhu. So no matter what, I will find every solution I can to fix it back. Saya rasa, sebenarnya boleh ja reformat, butttt saya tiada CD Windows -,- hilang. So the final solution is giving it to doktor bedah laptop la. I dont care if it fixes my laptop just for a month, I really really do want it to be fixed because theres so much so called "important" stuff inside it. Hmm.

Saya rela melepaskan laptop tu pergi tapi sebelum tu saya mau recover dulu semua benda dalam tu. Uwaa. Lagipun laptop tu telah lama berkhidmat. Lama laaa sangat~ Since 2011 I guess (?). Lulz. Apa tidak laptop rosak, game yang berat-berat kena install; The Sims 2, The Sims 3, The Sims 4, Dota 2. Berat-berat tu game tu. Tapi still laptop saya boleh angkat dengan jayanya. Wuuhuu. Walaupun akhirnya ia pergi meninggalkan ku :'( Hancur hati~


So the second news is, semalam adik kecil saya tiba-tiba sakit lidah sebab ada ulser. Then hari ni, dia langsung tidak sentuh apapa makanan dan minum air pun tidak! Huhu. Lepas mama balik dari kerja, saya pun bagitau mama. N mama suruh dia buka mulut, Ya Allah. Teruk ulser dia!


Mama pun marah. Ya la, dah namanya ibu, memanglah marah bila anak sakit gitu. Bukan marah benci, marah sayang dan risau. Then beberapa jam kemudian, ayah saya balik dan saya suruh juga ayah tengok lidah Syuhada. Ayah pun risau and panic and terus mau bawa Syuhada p klinik. Alhamdulillah, its not like what I expected. Tapi tu adalah sejenis disease called Kawasaki. Berdasarkan apa yang saya baca, disease ni childhood disease and very rare. Kalau dibiarkan lama-lama, memang bahaya la. So kena buat rawatan awal. Hmm. Sedih pula tengok adik kena macam tu. Uwaa. Sedihnya rasa hati. Lebih teruk dari putus cinta, lebih teruk dari kena reject. Rasa kesian ba. Sudahlah insyaAllah dalam beberapa hari lagi saya dan adik lagi sorang akan jalan-jalan jauh. Macam mau kasi cancel ja journey tu, jaga Syuhada di rumah. Kesian ba! Sangaaaattt!! Huhu.


So thats the end of this lameeee post. Lulz. Two things that really break my heart this month. Sobssssss



Ok bye~