Simple RM100 Giveaway Byijeni

Assalamualaikum w. b. t & hello!
Sekali lagi saya join giveaway, tapi ni giveaway lain pula.
Giveaway oleh Miss Ijeni :D 
Untuk join, boleh klik nama tu atau click gambar bawah ni :


Why join? Ohh sebab hadiah giveaway ni lain sikit. Hadiah dalam bentuk duit, cukup2 RM100 or maybe lebih. Hehehe.
So pembahagian hadiah untuk giveaway Miss Ijeni ni adalah:


Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang) 
Topup RM 5 (x7 Pemenang) 
Topup RM 10 (x3 Pemenang) 
Total : 12 Pemenang

Menarik kan? Mana la tau rezeki kan ~ heee.
Syarat penyertaan pulak:




1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye 


2) SUNAT follow instagram (BYIJENI_SHOP)

3) SUNAT tag 2/3 rakan blogger untuk join giveaway.

4) Klik NUFFNANG di sidebar.
 

5) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni

6) Copy dan paste code di bawah di HTML entry dan publish.

7) Submit link entry anda di ruangan komen.

Okay, yang code tu boleh dapat di blog Miss Ijeni sendiri ye :)
As usual, saya dapat tag sorang ja; Syahirah. Sebab saya tidak ada kenalan dalam blog ni yang sememangnya aktif D:
Ok, bye :D

1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi

Assalamualaikum w. b. t, hello!

Blog Princess Mimi buat giveaway for the first time, jom join! :D
Klik link ni untuk teleport ke blog cik Mimi, atau tekan gambar di bawah ni :)


Syarat penyertaan? Okay, so syarat penyertaan giveaway ni simple:

       Syarat-syarat penyertaan :
1: Buat entry bertajuk 1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi dan linkkan ke entry ini

2: Copy banner GA dan letakkan di dalam entry ini.

3: Follow Blog (SINI ) Instagram ( SINI )
                    Which I've done it already! :

4: Like Fanpage ( SINI ) ( SINI )


DONE!

5: Copykan url entry dan letakkn di ruang komen Princess Mimi.

Optional: Tag 2 orang blogger keorang dan pastikan dieorg tau.


Okay, so the lucky ones from this giveaway will get:
First winner                                       2nd winner

Best kan? :D

&


ada lagi saguhati untuk 3 orang; 2 wideshawl for each person!


See, told ya this giveaway is interestingggg :D
Jom join!

Oh oh. And saya tag:
1.  Syahirah
2.  Whoever wanna join. I don't have any friends that are still active with blogging. Sobs sobs :'(

That's all. Join tau! Thanks for reading :D

An Update

Assalamualaikum w. b. t & hello! :D


(gambar hiasan)


Its been a very very very looooooooooooong time since my laaaast post kan. Mmmm. Dekat 6 or 7 bulan jugak.. Like I've said before, I lost my mood in writting. *sigh* Maybe sebab laptop ni yang hang dan keyboard yang hmm, not to comfy to use.. Maybe jugak sebab jadual harian yang agak busy (lah sangat). Muehehe.



So now I am currently at semester four for my degrees. Dah limpas midsem break daaaa. Wuaaa. Bulan Januari hari tu, waktu tengah cuti sem, boredem strikes. One, sebab dah biasa busy2 waktu study, bangun pagi-pagi pegi study dengan "kawan" :D but seriously, kami study tau! Secondly sebab saya sorang jeee kat rumah, isnin - jumaat. So saya banyak habiskan masa mmm, habiskan duit. 


Sampailah satu masa ni kawan bagitau experience dia jadi guru tuisyen di kawasan perumahan makcik dia. Tanya punya tanya, saya pun ikut idea dia buka tuisyen di kawasan perumahan ni. At first, saya rasa peluang untuk dapatkan student sangat tipis, but then lepas edar flyers (which the flyers kami edar di peti surat orang rumah ke rumah) pagi tu, petang tu dah ada orang call tanya pasal tuisyen. Yeahhh! 


& at first, memang nervous sangat sangat because I have no experience! But alhamdulillah, after a few months, I get used to it. Ok laa jugak jadikan tuisyen ni sebagai pendapatan sampingan selain daripada study. Dapat laa juga dalam 3 ke 4 ratus. Hehe. In the end, I have 3 students studying BM at tuesday and thursday, and 2 students at weekends. I'm planning of adding up two more students for weekends sebab macam sayang resources tidak di gunakan sepenuhnya. Lagi satu sebab student yang sorang ni selalu ikut tuisyen selasa dan khamis, so salah satu hari tu dia tidak datang.. and krik krik laa sorang lagi student tu. :/


Mau tambah student tapi saya sangaaaaaat malas mau edarkan lagi flyers. Sob sob. Lagi satu sebab untuk buka tuisyen ni adalah untuk kumpul duit untuk flyyyyyy ke semenanjung. I want to travel there, alone. Muaahahahahhaha! Tidak la alone, lepas kakak kahwin nanti dia akan stay Melaka. So I'm planning on going there for a week. 3 days in KL, the rest in Melaka. Only a week sebab ada class tuisyen. Huhuhu T-T


Wanna go to Ampang sebab Ampang ada budak hot. Muahahahahahaha. and Pavi sebab ada orang cakap sana best. InsyaAllah. So sekarang tengah berusaha bersungguh-sungguh untuk kumpul duit ke KL. InsyaAllah :D memandangkan konvo diploma hari tu saya tidak pergi sebab mama dan ayah busyyyyy, so sekarang ni kiranya menggantikan balik laa cuti tu. Bukan actually cuti pun, vacayyyyyyy & shopping. Yeay!


Tapi sekarang, tu semua tidak boleh difikirkan dulu. Bulan busy sekarang ni T-T dengan kakak yang mau kahwin hujung bulan ni dan assignments and presentation yang for sure hujung bulan ni akan di buat, risau la. Belum lagi test. Wuarghhh, Final tinggal sebulan dua lagi. T-T but its okay. I know I can do it! Sem ni dan sem depan lagi, then habissss study! Ada praktikal lagi untuk sem 6, tapi sem 6 bukan exam and test. Sem 6 kerja. So insyaAllah okay. teehehe.


Owaits. Tu jews update kali ni. Bye guys! :D