How to BE HAPPY.

Assalamulaikum w. b. t, hello peeps!



HAPPY.

A single word that not all of  us can experience every day. You are sad, stressed, feeling unloved, and all those other negative feelings. Don't be afraid to admit it. I know how it feels getting all those thought of being alone, unloved, feeling shoved to the side, feeling left out. Everyone has gone through the moment where we feel like being alive is useless. Trust me. You are not the only one feeling that way.



Every one of us has been tested with different types of test. Some are test with bad brains (though you can say they are lazy, dont wanna study, but there are some people who studies a lot but still cant achieve what they want to achieve), some are test with bad parents, bad siblings, bad friends, some are test with break ups/heartbreaks. Not some, I guess nowadays, everyone of us has gone through that time where we are betrayed or left by someone that we love the most.


And theres no longer happiness left after a heartbreak. Because, that person is our everything. Someone that we expect to be with our whole life. I know, its sad. I know, it makes us cry. I know, heartbreaks is painful. But you have to know that it doesnt last long. After 3 months or so, you'll get through it. I know, its easy for people to say "move on". But you must know that you, yourself, have to be strong while going through the first period of break ups. Stay strong and dont let the devils speak.


These are a few how to's that I use when I am feeling a bit unhappy.

1. Find the reason WHY you are feeling unhappy.
    In this step, you must know EXACTLY why you are feeling that way. What is the main root of unhappiness that you felt. What makes you feel that way. You must know you reason.

2. Think critically.
    Is the reason of being unhappy is something that cannot be solved? Is it so big that you can't be happy? Does it destroys your life? Think deeply, why must you be mad over that reason. Is it worth it to be mad about? Is the reason you're being sad is something that is worth to be thinking about?

3. Take a deep breath and CRY.
     If the reason that makes you unhappy is making you cry, cry all you want. Just cry. Let it go. Don't let the sadness fill your heart. Just cry all you want. If you are having a heartbreak and you can't believe what is happening, keep reading what he texted you. Read it all and let go all of those tears and hurt that you feel in you heart.
     If the reason that makes you unhappy is making you mad, take a very deep breath. Count to 10 and let it go slowly. Repeat this process until you feel like breaking down. ---as in cry. Or calming down a bit.

4. Be healthy.
    In this step, for those who are heartbroken and those who are stressing out, you should get out and talk a walk or jog a bit. If you are an indoor type of person and don' wanna go out, do something in your house that can make you exercise. Like going up and down the stairs, spring cleaning your house even it is not the time for cleaning, redecorating you room and so on. Do something that can make you tired. That can make you forget about the things that makes you unhappy.

5. Know your value.
    This is something that not everyone knows. You must know your worth. You are valuable. Much valuable than a diamond. If the reason you're being sad is because of someone, you must know that the "someone" who hurts you, doesnt have the rights to hurt you. You value more than what he/she done to you. You must not fall down. If he/she cant see your value, why are you being sad over it? Why are you being unhappy because of someone that doesnt appreciates you? Who doesnt value you? What is his/her rights to make you feel unhappy?

6. Think about your happy and improved self.
    More like making a fantasy of what you want yourself to be. The much more happier and much more improved you. Vision that. Vision the "you" that he/she doesnt value. Vision their lost. Vision you that are more spiritual and more energized. 

7. Fantasized someone who makes you happy.
    At this point, you vision someone who fits you perfectly. Who accepts you for who you are. Who loves you the way you love them. Who give their all to have you. Vision about that prince charming. Its not wrong to be visioning this. This is something that will make you to look forward to your life ahead of you, and not looking back hoping the one that you love to come back.

8. Know that everything happens for a reason.
    You must always know that things happens for a reason. A big reason. It might hurt you badly know, but you will never now why it is that way until you reach the future. One thing that I love to do to make sure I'm not so caught up in sadness is writing down everything that I feel at that time. After a few month, I read back everything. I become more thankful that those stuff happens to me. Things happens for a reason that you never know why. Always think about something that can possibly make you happier in the future.

9. Pray.
    No matter what religion you are in, praying is something that can soothes our mind. It can calm our mind a bit. If you are not someone who prays, start praying. It can make your life a bit better than before.

10. Talk to someone.
    You must always talk to someone about your feelings/your problems in order to reduce the burden that you are feeling. Find someone who can listen to everything that you say without judging you. Someone that you know you can trust with all the secrets you're about to tell them. Someone that you know wont talk at your back.


So thats all the steps that I can think of on how to be happy. I hope it can help you bit. ;)


Oh! And don't forget to keep smiling no matter how hard you day is. Smiling can help you to be much more positive. Keep smiling until you are used to it. Keep smiling until it makes you to choose to be happy. 


Last but not least, love yourself, cherish yourself and always know your worth! You are unique, you are one in a million. What rights do a person has to hurt you when you value more than what they've done to you? Always be happy and think positive! 

Thanks for reading. Bye!

Simple update.

Assalamualaikum w.b.t, hai! :D
Hai online diaryyyyyyy! Lulz.


   Semangat menulis blog baru hari ni sebaaaaabbbbb hehehehe, ayah belikan laptop baru. Alhamdulillah. Padahal saya tidak expect pun ayah untuk belikan laptop baru. Saya sudah tanam niat untuk bersabar, pasrah, redha & menguatkan diri untuk menggunakan computer rumah sebagai tempat untuk buat assignent untuk next sem atau guna laptop adik sementara dia masih di rumah. Seriously, I really didn't ask my dad for a new laptop. Ada la mengharap sikit, but I didn't ask for any sebab bulan ni saya akan banyak minta duit untuk bayar yuran (x dapat PTPTN sebab malas urus. Pfft), bayar dinner finance, beli buku etc. Fuhh. And sem ni insya Allah, akan ada lawatan ke Singapore. So I should berjimat. Huhuhuh. But I cant :'(


Err. Apa lagi yerrr. Oh, beberapa hari lepas, saya dan kawan bisnes saya (@houseofchikin) merangkap bestfriend dunia akhirat, insya Allah, buka booth kecil di Suria Sabah. Alhamdulillah, walaupun tidak ramai orang datang, tapi kami dapat cover kos buka booth tu. Ada la untung dalam 3 angka. Haha. And insya Allah lagi, 19hb-20hb Sept, Suria akan buat booth lagi. So kami join lagi booth tu. Harap-harap masa tu nanti ramai la orang datang. Bukan macam booth pertama kami ni. Huhuhu. Tidak ramai orang shopping/jalan-jalan sebab banyak roadblock di KK. Hmm. You guys know why~ (CLEAN) 


   Btw, malam ni sebenarnya saya mau tukar warna blog ni. Tapiiii, mampu tukar background ja. Mau completely ubah semua tapi macam malas. Mau synchronized kan warna blog ni balik tapi saya lupa apa nama border tepi ni. Sobs sobs.


   Anyhow, today I am really blessed. Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah, thank you Allah. Walaupun harga laptop ni tidak la semahal mana, tapi saya bersyukur dapat laptop baru setelah laptop saya rosak. Alhamdulillah. Mau nangis terharu sebab ayah belikan laptop pun ada. Lol. Saya tiada berbakti apa sangat pun untuk mama & ayah sampai dorang bersetuju belikan saya laptop. Bukan murah harga laptop. Semua 'laptop sekarang RM800+++. Bukan senang mau cari duit sampai seribu. Ya Allah. Terharu betul :'( sebab laptop yang dulu saya beli guna duit hasil daripada jual kereta(masa menang kereta dulu), then kakak & adik, dorang beli laptop guna duit PT. So bila laptop saya rosak, saya tidak mengharap sangat ayah belikan laptop sebab saya tau bukan keperluan yang sangat sangat penting. Lagipun antara kami tiga adik beradik yang sudah masuk U ni, saya ja sorang yang langsung tiada berhutang dengan PTPTN & saya juga yang ada kereta (Ini pun hasil daripada menang kereta dulu). But still, antara kami tiga adik beradik, no matter how much saya selalu stress kecewa segala, still Allah memberikan saya banyak nikmat lain. Ibu bapa penyayang, adik beradik yang baik, kawan yang alhamdulillah, baik dan boleh dipercayai. I am really blessed with my life. 


   Though I know, other people ada benda yang lag hebat. Tapi kenapa kita mau tengok orang lain? Kenapa kita tidak membandingkan diri kita dengan orang yang lagi kurang mampu dari kita? Bukan mau merendahkan orang lain, tapi untuk kita rasa bersyukur dengan nikmat yang kita ada. sebab bukan semua orang dapat apa yang kita dapat. Lain orang, lain nikmat yang Allah kurniakan. Walau macamanapun, kita kena sentiasa bersyukur.


Alhamdulillah.


   Saya masih tidak percaya saya dapat laptop ni. Masih rasa terharu mau nangis :'( 
InsyaAllah, mum, dad..I'll get a nice job and repay everything that you've done for me for the rest of my life. Insya Allah, I'll take care of you guys until the end of my life. I'll make sure to find someone that loves you and treat both of you just like their own parents. I'll try my best to be the best daughter. Insya Allah. Jasa mama & ayah, memang tidak dapat dibayar dengan wang ringgit. Tapi saya akan pastikan diri saya sentiasa mencintai mama & ayah dan saya akan pastikan future husband saya seorang yang menyayangi mama & ayah seperti ibu bapa dia sendiri juga. I'll make sure that. Sebab lepas kahwin, isteri kena dengar cakap suami. Bila suami larang keluar rumah, isteri kena ikut. Tapi saya akan pastikan saya jumpa suami yang akan sentiasa mengingatkan saya pasal mama & ayah. Yang menjaga mama & ayah macam ibu bapa dia sendiri. Yang sayang mama & ayah macam saya sayang mama & ayah. Insya Allah. :)


   Semua janji di atas tu bukan sebab laptop ja. Haha. I've been thinking about that thing a lot nowadays. Entah la, makin berumur macam rasa sayang dengan ibu bapa ni makin bertambah. Makin terasa mau sayang dorang tiap hari. Luar biasa rasa sayang ni. Macam mau peluk mama dengan ayah tiap hari tapi malu. Hehehe. Setiap kali peluk mesti cover dengan panggil Syuhada sekali untuk peluk. Padahal sebenarnya saya memang mau sangat peluk dorang. Becuz I know, bila saya kahwin nanti, saya tidak lagi tinggal dengan dorang. I'll live far away from them. So I must cherish my time with them now. Walaupun kadang-kadang ayah rasa saya tidak menghargai masa dengan dorang. Mungkin ada betulnya, mungkin tanpa sedar saya mengendahkan dorang. Tapi rasa sayang dengan dorang tidak pernah berkurang sedikit pun. Entah la kenapa, tapi saya terasa macam one day, saya akan tinggal jauh dari dorang. Setiap kali tengok muka ayah dengan mama, mesti rasa sedih. Dorang makin tua, makin nampak rambut putih. Ayah yang dulu hensem dengan rambut hitam, sekarang makin nampak uban-uban tua. Sedih tau :'( Mama pun, biarpun sekarang nampak muda macam kakak ja, tapi still, tenaga mama tidak sekuat muda-muda dulu. I know one day, I'll be leaving them... or they'll be leaving me. So no matter how, I must show my love towards them everyday so I wont regret a thing! Huhu. Emosi pula malam-malam.


We never know what we have until its gone.
I don't want to be the person who regrets for not doing what I was supposed to be doing while I have them. The feeling of regretting is realllllllly painful. I dont want to go through that. Cukuplah rasa menyesal sekali---masa kakak kahwin hari tu. Rasa menyesal tu sangat sakit. Thats why peepsss---



Sekian. :)

Heartbreaking Moment

Assalamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera :D
Tajuk "Heartbreaking Moment" tapi ada smiley. Pfft. 

So.. Beberapa hari yang lalu, sedang saya menggunakan laptop saya bermain game yang dimain oleh kebanyakan lelaki (See that word, "Kebanyakan" not all), iaitu DOTA 2, tiba-tiba laptop saya dengan tiada rasa malu break down! Argh, I mean, tiba-tiba shut down tanpa cakap bye bye atau tata. Sobs.


Saya pun terkejut mau mamps, sakit hati, geram, like "What happened?!!!". So dengan sabarnya saya menarik nafasssss panjang-panjang dan tekan butang on. And guesssss what~ laptop saya mengeluarkan error 0xsomething something something. Uwaaaa



Oleh kerana saya jenis yang suka DIY dalam benda-benda berkaitan laptop, maka saya pun dengan gigihnya mencari solution melalui phone. Terjumpa satu web dimana web tu suruh beli CD then guna laptop yang ada Windows 7 dengan bit yang sama, then burn "Recovery Images" ka something like that p CD tu. Lepas tu p laptop yang rosak dan masukkan CD tu dan boot CD tu dan walahhh! Good as new. ***Actually benda ni tidak menjadi pun d laptop saya. Wuhuhu. ***And actually berdasarkan komen-komen mereka yang saya baca, recovery ni hanyalah untuk sementara. ***But actually as much as I wanted a new laptop, I still really really really do love my laptop and I'm not ready to let it go T-T

My first laptop ever! Plus banyak betul recovery gambar dari phone dalam laptop tu. Whyyyyyyyy!! Huhu. So no matter what, I will find every solution I can to fix it back. Saya rasa, sebenarnya boleh ja reformat, butttt saya tiada CD Windows -,- hilang. So the final solution is giving it to doktor bedah laptop la. I dont care if it fixes my laptop just for a month, I really really do want it to be fixed because theres so much so called "important" stuff inside it. Hmm.

Saya rela melepaskan laptop tu pergi tapi sebelum tu saya mau recover dulu semua benda dalam tu. Uwaa. Lagipun laptop tu telah lama berkhidmat. Lama laaa sangat~ Since 2011 I guess (?). Lulz. Apa tidak laptop rosak, game yang berat-berat kena install; The Sims 2, The Sims 3, The Sims 4, Dota 2. Berat-berat tu game tu. Tapi still laptop saya boleh angkat dengan jayanya. Wuuhuu. Walaupun akhirnya ia pergi meninggalkan ku :'( Hancur hati~


So the second news is, semalam adik kecil saya tiba-tiba sakit lidah sebab ada ulser. Then hari ni, dia langsung tidak sentuh apapa makanan dan minum air pun tidak! Huhu. Lepas mama balik dari kerja, saya pun bagitau mama. N mama suruh dia buka mulut, Ya Allah. Teruk ulser dia!


Mama pun marah. Ya la, dah namanya ibu, memanglah marah bila anak sakit gitu. Bukan marah benci, marah sayang dan risau. Then beberapa jam kemudian, ayah saya balik dan saya suruh juga ayah tengok lidah Syuhada. Ayah pun risau and panic and terus mau bawa Syuhada p klinik. Alhamdulillah, its not like what I expected. Tapi tu adalah sejenis disease called Kawasaki. Berdasarkan apa yang saya baca, disease ni childhood disease and very rare. Kalau dibiarkan lama-lama, memang bahaya la. So kena buat rawatan awal. Hmm. Sedih pula tengok adik kena macam tu. Uwaa. Sedihnya rasa hati. Lebih teruk dari putus cinta, lebih teruk dari kena reject. Rasa kesian ba. Sudahlah insyaAllah dalam beberapa hari lagi saya dan adik lagi sorang akan jalan-jalan jauh. Macam mau kasi cancel ja journey tu, jaga Syuhada di rumah. Kesian ba! Sangaaaattt!! Huhu.


So thats the end of this lameeee post. Lulz. Two things that really break my heart this month. Sobssssss



Ok bye~

Breaking Down


Assalamualaikum w. b. t.. Hello guys :)

The picture above clearly explains everything that I'm feeling. Its the time of the year where I feel like broken into pieces. I am breaking down. The saddest thing is that, I don't know the real reason why. I just feels like I wanna cry. Theres a lot of things filling up my heart these days. It hurts so bad :(



I really really need a shoulder to cry on. Someone that would just hear everything that I said without saying or judging anything. I cant take it :(  I cant help it to not feeling this way. I cant help it but to fall down. To break down. 


Today is the last day of fasting... Tomorrow is Syawal; Hari Raya. It should be a happy day today and tomorrow. But these two days, things are hard for me. I dont understand anything on whats going on. I dont know what I should do. I dont know why I'm still trying to hold on. I'm pitying myself :(  I feel sorry for myself for what I've done :(  I have friends that I can talk to... But I dont want to burden them with what I'm feeling. And I dont feel like telling anyone.


Its my problem anyway... Either its hurting me or not, its my problem. Something that I have to face no matter what, no matter how hard it is, and no matter how hurt it makes me. I have to go through it. :') 


Its not my type typing these kind of things. But this time, I just needed something that can ease me a bit--by writing. Maybe I'm the only one that is over thinking. Girls--its normal to be that way. Its just that, I thought by today, I can forget everything. But no. It just hurts me all over again rereading everything. Its not that I've hurt my pride or anything. Its just that I feel pity towards myself. To thinking and believing that what I'm doing is something that can make it keep going. Something that wouldnt make us bored of each other. But no. Its something that I should stop doing. It has always been me. Maybe thats just how girls are. It hurts. :'(


I really need a shoulder to cry on :'(



Sorry. Bye



The happy and sad day


And hai peeps! So as what the title says "The happy and sad day" Sobs. Memandangkan sudah lama saya menyepi, so let me talk about everything from the beginning. And so.... 3 weeks ago (I guess?) my sister just got married with a nice man that she didn't even know who --My sister is 23 years old. My dad got so worried that my sister is not married yet/not having any choices of future husband. So he ask her if she wants him to find her someone (and ofourse someone that is considered as a nice husband, baik dari segi agama, etc.). So my sister just said "yes" without even expecting anything. I really thought that the process of finding this "calon" is hard. Tapi rupanya ada 4 orang calon. Cuma yang betul-betul datang pegi rumah untuk tengok rupa ni abang ipar saya ja. My sister didnt even know he came to see her face sebab parents kami tipu kami. They said that someone from Korea is coming to our house so we (kami bertiga adik beradik yang suda 18+ years old) feel so excited. Tapi rupanya....calon suami kakak -,- ok fine. Pudar dan musnah harapan. =,=


And so, beberapa hari lepas abang ipar saya datang rumah, ayah asyik tanya kakak "ada dia mesej?" My sister keeps on answering "belum lagi". So after a few days pass, abang ipar saya minta izin ayah saya untuk berkawan dengan kakak saya. & after that, he texted my sister. They dont really text so much as they just getting to know each other. They didnt even talked to the phone. So a few weeks (I guess) passed, then abang ipar saya hantar parents dia p rumah kami. Actually untuk jumpa family, berkenal-kenalan ja. Abang ipar saya tidak ikut sebab dia kerja di Melaka. Niat asal mau jumpa family sahaja, tapi tiba-tiba parents terus cerita pasal tarikh kahwin -,- They choose a date where the kids are having their holidays. Around end of May. Tapi secara draft sahaja dan berjanji untuk meeting kedua.


Few days pass, akhirnya abang ipar saya buat keputusan untuk meminang kakak. Ni sebab kawan-kawan dia syorkan untuk meminang. Bukan nikah terus. So datang la rombongan meminang pada hujung bulan 4 atau bulan 5. Lepas meminang dorang bincang tarikh kahwin. Sebulan selepas tunang: 5 June 2015. Alhamdulillah, Allah permudahkan segala urusan dorang. Walaupun ada masa sebulan ja untuk urus majlis, majlis tetap berjalan lancar. My dad was a bit shock when the day of my sisters marriage is getting near. He said "Tak terlalu laju ka long? Tunggu la lepas raya". But then my sister said nope. Yeah nope. Sebab ayah saya yang risau kakak belum kahwin umur 23 -.- itupun ayah sudah warning kami perempuan awal-awal. Kalau umur 23 tahun belum ada lagi lelaki datang mau nikah, ayah akan carikan calon. Mmm. Okay. Sekali ayah jumpa calon untuk kakak, ayah pulak rasa laju. Luls.


And so, on 05 June 2015 selepas waktu asar, kakak saya sah bergelar isteri kepada abang ipar saya. Hilanglah tanggungjawab ayah terhadap kakak~ sobs. Its a happy but sad day. Macam rasa kehilangan something. Huhuhu. Then esoknya majlis makan beradab. We didnt use pelamin sebab itu hanya adat and its not something good to do. & pelamin bukannya cara islam. The aim of the marriage is to keep it as simple as possible, tanpa apa-apa pembaziran. Alhamdulillah, everything went well as expected. 


It is really a happy day. I am so happy to see my sister is happy. She has been hurt by someone, but then Allah give her an incredible husband, without dating, seeing each other, calling, they just get together. They didnt even had the chance to meet for the second time. The first time they really talked to each other face to face is on their marriage day. Hebat sangat perancangan Allah. HE gives us someone that we need, not someone that we want. Alhamdulillah.


But the sad part is? I lost my sister :'( She move away with her husband at Melaka. I felt so lonely and lost. Its like, a part of me is missing. I keep on searching for her everytime I came home from my class. I keep on thinking about her at home. I miss her. Its really like a dream. I really couldnt believe that my sister is someone else's wife and she's far away from us. I always fight with my sister. We really dont get along that well. But thats how our relationship is. We quarrel, we fight, but deep down, we love each other. Eventhough my sister garang macam singa, but she is caring. Its just that she doesnt shows it that much. Sobs. Rindu. My sister is still our family, tapi tanggungjawab dia sudah lepas. So it means that now, I am the leader of my brother and sisters. Huhuhu. Sedih. Part paling sedih bila nampak something, teringat kakak. Bila beli something then bawa balik rumah, teringat kakak yang selalunya akan tanya "apa tu kamu makan?". Uwaaaa. Rindunya :'(


I'm really happy for her. But I just missed her. I want things to go back the ways it was. But I just cant :'( I'm happy with what she is now. So turning back is really not the biggest thing I wanna do. I just want to spent a lot of time with her. We just didnt get the chance to. Sedih-sedih saya, I know my parents lagi sedih dan rindu kan? Anak dorang jaga dari baby sampai la 23 tahun akhirnya tinggalkan dorang. Ouch. Sakit! & I keep on thinking, do I wanna get married? I dont want to leave my parents. But hmm. A wife must follow their husband. & that is my vow to myself. No matter where my husband goes, I wanna follow him. Sebab, selepas kahwin, syurga seorang isteri adalah bawah tapak kaki suami. Kan?


Dulu saya selalu paksa X kahwin kahwin kahwin hubungan halal yada-yada-yada, like a stupid girl =.= but now I know why kami tidak kahwin. Hahaha. Allah has better plans. Though it really hurts like errr, sebab someone that you thought will be yours forever is not actually yours. Someone that you really like so much and is really serious to is not that serious towards you. Sedih sobs. I got fed up feeling like ****. So I leave. Because I know, its not worthy running to someone that does not has the same feeling as you are. You know how I feel like I wasted all my time and life just to be the best but he....pfft. Tapi Alhamdulillah, that has made me to what I am today. It makes me to think more. To love myself better. To know my worth. To leave when I know its not working out. Alhamdulillah.


Alhamdulillah juga, because of what I have experienced before with that X, it makes me to be more careful in giving my heart away. More careful in saying "I love you". That experience teaches me to be patient. To trust Allah's plan. Eventhough now I have someone in mind, someone that I really do adore, we end up not to put any hopes in what we feel. Because hope hurts. But its okay to let them know you like them. Atleast make them feel worthy. Kay A? :p


Even if I still reminiscence about my past, its not that I missed it. Its just that, it makes me feel much more grateful to what I have today. I am really blessed. Knowing someone that I really didnt even think of getting close with. Fate maybe? :p 



Okay. So dari cerita kahwin kakak pegi cerita saya. Pfft. Meleret jauh. So hmm, to the teenagers out there, ofourse umur-umur 18-21 adalah umur-umur panas, mau kahwin muda and everything. Its just your feeling. Ignore it. You know you will get married when you are ready, not when you want it. A foundation of marriage should be built when you guys are totally ready to build an empire together. If its just based on what you feel, it is not right. Banyak cabaran bila sudah kahwin. Financing and everything. Ofcourse nampak senang. But look at yourself first. Are you ready to live a hard life? Phase pertama perkahwinan adalah phase yang paling banyak dugaan. Dengan teda duit and everything. Are you willing to give up everything that you have now to go throught that situation? I know, cari duit senang. Ada usaha, insyaAllah ada duit. But if you are a big spender type of person, how can you live with just a little money? Think about it. If you think you cant go without not having something new every month, then buang jauh-jauh keinginan mau kahwin tu. Cari duit dulu or improve diri dulu. When you are ready, the time will come.
# An advice yang sangat ditujukan kepada diri sendiri. Muahahaha.


Oh kay tu jew bye. Enjoy pictures di bawah. Lalala. Bye!




Their first ever picture together!
>.< 


So bye. :)

Simple RM100 Giveaway Byijeni

Assalamualaikum w. b. t & hello!
Sekali lagi saya join giveaway, tapi ni giveaway lain pula.
Giveaway oleh Miss Ijeni :D 
Untuk join, boleh klik nama tu atau click gambar bawah ni :


Why join? Ohh sebab hadiah giveaway ni lain sikit. Hadiah dalam bentuk duit, cukup2 RM100 or maybe lebih. Hehehe.
So pembahagian hadiah untuk giveaway Miss Ijeni ni adalah:


Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang) 
Topup RM 5 (x7 Pemenang) 
Topup RM 10 (x3 Pemenang) 
Total : 12 Pemenang

Menarik kan? Mana la tau rezeki kan ~ heee.
Syarat penyertaan pulak:




1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye 


2) SUNAT follow instagram (BYIJENI_SHOP)

3) SUNAT tag 2/3 rakan blogger untuk join giveaway.

4) Klik NUFFNANG di sidebar.
 

5) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni

6) Copy dan paste code di bawah di HTML entry dan publish.

7) Submit link entry anda di ruangan komen.

Okay, yang code tu boleh dapat di blog Miss Ijeni sendiri ye :)
As usual, saya dapat tag sorang ja; Syahirah. Sebab saya tidak ada kenalan dalam blog ni yang sememangnya aktif D:
Ok, bye :D

1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi

Assalamualaikum w. b. t, hello!

Blog Princess Mimi buat giveaway for the first time, jom join! :D
Klik link ni untuk teleport ke blog cik Mimi, atau tekan gambar di bawah ni :)


Syarat penyertaan? Okay, so syarat penyertaan giveaway ni simple:

       Syarat-syarat penyertaan :
1: Buat entry bertajuk 1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi dan linkkan ke entry ini

2: Copy banner GA dan letakkan di dalam entry ini.

3: Follow Blog (SINI ) Instagram ( SINI )
                    Which I've done it already! :

4: Like Fanpage ( SINI ) ( SINI )


DONE!

5: Copykan url entry dan letakkn di ruang komen Princess Mimi.

Optional: Tag 2 orang blogger keorang dan pastikan dieorg tau.


Okay, so the lucky ones from this giveaway will get:
First winner                                       2nd winner

Best kan? :D

&


ada lagi saguhati untuk 3 orang; 2 wideshawl for each person!


See, told ya this giveaway is interestingggg :D
Jom join!

Oh oh. And saya tag:
1.  Syahirah
2.  Whoever wanna join. I don't have any friends that are still active with blogging. Sobs sobs :'(

That's all. Join tau! Thanks for reading :D

An Update

Assalamualaikum w. b. t & hello! :D


(gambar hiasan)


Its been a very very very looooooooooooong time since my laaaast post kan. Mmmm. Dekat 6 or 7 bulan jugak.. Like I've said before, I lost my mood in writting. *sigh* Maybe sebab laptop ni yang hang dan keyboard yang hmm, not to comfy to use.. Maybe jugak sebab jadual harian yang agak busy (lah sangat). Muehehe.



So now I am currently at semester four for my degrees. Dah limpas midsem break daaaa. Wuaaa. Bulan Januari hari tu, waktu tengah cuti sem, boredem strikes. One, sebab dah biasa busy2 waktu study, bangun pagi-pagi pegi study dengan "kawan" :D but seriously, kami study tau! Secondly sebab saya sorang jeee kat rumah, isnin - jumaat. So saya banyak habiskan masa mmm, habiskan duit. 


Sampailah satu masa ni kawan bagitau experience dia jadi guru tuisyen di kawasan perumahan makcik dia. Tanya punya tanya, saya pun ikut idea dia buka tuisyen di kawasan perumahan ni. At first, saya rasa peluang untuk dapatkan student sangat tipis, but then lepas edar flyers (which the flyers kami edar di peti surat orang rumah ke rumah) pagi tu, petang tu dah ada orang call tanya pasal tuisyen. Yeahhh! 


& at first, memang nervous sangat sangat because I have no experience! But alhamdulillah, after a few months, I get used to it. Ok laa jugak jadikan tuisyen ni sebagai pendapatan sampingan selain daripada study. Dapat laa juga dalam 3 ke 4 ratus. Hehe. In the end, I have 3 students studying BM at tuesday and thursday, and 2 students at weekends. I'm planning of adding up two more students for weekends sebab macam sayang resources tidak di gunakan sepenuhnya. Lagi satu sebab student yang sorang ni selalu ikut tuisyen selasa dan khamis, so salah satu hari tu dia tidak datang.. and krik krik laa sorang lagi student tu. :/


Mau tambah student tapi saya sangaaaaaat malas mau edarkan lagi flyers. Sob sob. Lagi satu sebab untuk buka tuisyen ni adalah untuk kumpul duit untuk flyyyyyy ke semenanjung. I want to travel there, alone. Muaahahahahhaha! Tidak la alone, lepas kakak kahwin nanti dia akan stay Melaka. So I'm planning on going there for a week. 3 days in KL, the rest in Melaka. Only a week sebab ada class tuisyen. Huhuhu T-T


Wanna go to Ampang sebab Ampang ada budak hot. Muahahahahahaha. and Pavi sebab ada orang cakap sana best. InsyaAllah. So sekarang tengah berusaha bersungguh-sungguh untuk kumpul duit ke KL. InsyaAllah :D memandangkan konvo diploma hari tu saya tidak pergi sebab mama dan ayah busyyyyy, so sekarang ni kiranya menggantikan balik laa cuti tu. Bukan actually cuti pun, vacayyyyyyy & shopping. Yeay!


Tapi sekarang, tu semua tidak boleh difikirkan dulu. Bulan busy sekarang ni T-T dengan kakak yang mau kahwin hujung bulan ni dan assignments and presentation yang for sure hujung bulan ni akan di buat, risau la. Belum lagi test. Wuarghhh, Final tinggal sebulan dua lagi. T-T but its okay. I know I can do it! Sem ni dan sem depan lagi, then habissss study! Ada praktikal lagi untuk sem 6, tapi sem 6 bukan exam and test. Sem 6 kerja. So insyaAllah okay. teehehe.


Owaits. Tu jews update kali ni. Bye guys! :D