1st Giveaway by Zura Online Shopping

Assalamualaikum w. b. t and morninggg ! :))


Blogger cute yang di tag :

Baiklah, senarai hadiah bagi pemenang: 
* Long Sleeve Dress/Peplum
* Mini Dress
* Obuse Candy + Obuse Sheer Lip Tint
* Tomatox Trial Pax 2 Keping + Lip Mask 1 Keping
* Blog review ( 2 pemenang )

++ Semua hadiah tersebut adalah dari Zura Online Shopping ++

Gambaran hadiahnyeeerrr :

Menarik kan? Jom join samasama . Manatau ada rezeki tuk menang . teehee :D
Klik gambar untuk ke GA tersebut :))


Sekian.

SEGMEN : Klik sana! Klik sini!

Assalamualaikum w. b. t and morningg!


Dengan lafaz bismillahhirohmannirahimm, saya dengan rendah dirinya meng'join'kan diri dalam segmen ini :

(anda boleh klik link di atas ne ataupun gambar di bwah untuk mengikuti segment tersebut)

Klikklikklik!

Blogger paling betuahh yang saya tag ialahh :


Baiklah, kita mulakan dengan HADIAH yang bakal "kita" menangi :p 
Insyaallah, amiiin. Haha
Ada 50 pemenang untuk segmen ini, dan antara hadiahnya ialah :

10 Blog Review
20 Bloglist Tahunan
10 Promosi Header
2 Top Up
2 Tudung Bawal
2 Buah Novel
2 Brooch Roses paling istimewa dalam dunia sebab penganjur yang jual. Ahax! :p


P/S : Pemilihan pemenang bagi segmen ini adalah melalui Encik Random.org :)

Segmen ini berlangsung selama semiinggu sahaja dan hari ini merupakan hari terakhir bagi segmen tersebut. Hoho.
So sesepa nak join, silalah klik gambar atau link di atas tuu :)

Sekianssss.

Segmen Santai Blogger bersama PenaBiruMummy.blogspot :)

Assalamualaikum w. b. t :)

Slogan:
Saya suka segmen ini dan patut menang kerana saya tidak pernah menang dalam mana-mana segmen sebelum ini. Maka, dengan itu, saya mencuba nasib dengan menyertai segmen inii :)

Boleh terima tak? Hehe :p


Dua rakan yang saya tag ialahh :


Sekian ;)

1st Short Giveaway by Nana :)

Assalamualaikum w. b. t :)




Join GiveAway lagii by adik Nana yg di syorkan oleh Miss Aida :) Teeheee.
Semua sponsor serta blog telah di like dan di follow.

Meh join! Hadiah menarik menanti! ;)
Neh hadiah-hadiah yang "bakal" kita menangi :p
:


Senarai Hadiah & Pembahagian Hadiah :
Top Referral ( sorang ) :
- 1x Tony Moly
- 1x Baju Peplum
Random :
- 1x Baju Peplum
- 1x Shawl Halfmoon



Syarat-syarat untuk join adalahhh... :

Follow blog ini & ini & ini . - WAJIB! ~ done
Buat entry ringkas mengenai 1st Short Giveaway by Nana. ~ done
Copy banner diatas. ~ done
Like semua fanpage sponser - WAJIB! ~ done
Post link entry di komen box. ~ done


So, goodluck to us ! :))

Segmen Miss Hearty Mencari Bloglist Fresh 2013

Assalamualaikum w. b. t :)


Bismillahhirrohmannirrahiim :)

Segmen Miss Hearty Mencari Bloglist Fresh 2013

I know bout this segmen from Miss Aida :)
Trying my luck for joining this, sambil mengisi masa lapang actually sementara menunggu cls jam 2. Ahaa.
My first time (or maybe 2nd time.. hm...) entering a segmen like this. Hee.
Anyone can join this segmen!
Just click the banner above then shooshhh! you'll arrived at the original segmen.
So, goodluck to everyone ! :p

Baucer buku 1M. Yeay!

Assalamualaikum :)

Kepada uitm'ers, ne la tarikh dan sedikit info untuk baucer tuu :
*just click the photo so it became bigger. Besar besar. Ceh.

Sorry, tak tersusun gambars tu sebab post guna phone jeww. Hew hew. Tak tau cemana mau ubah kdudukan gambars tu and everything. Oh, btw, ne tarikh untuk uitm sabah jaa. For uitm lain, I dont know.



Kays tu jewww. Bubye :) til then!









The clock strike 2

Assalamualaikum w. b. t :)


The clock strikes two, the owl comes out, bipiti bipoti boo!


It's been a while since my laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaast post. (hruf "a" yg sangat panjang menandakan betapa lamanya blog ini tidak berupdate). I've no idea on what to post, what to story mory about, what to talk about, what to write, what to etc. ~


There's a lot of things been going on lately, I just, hmmm...( macam lagu bubbly pula. Akibat dari terlalu berkaraoke menggunakan StarMaker.) I don't have that much 'energy' for blogging anymore. Kalo dulu rajin blog sebab ramaiiii kawan-kawan blogging. Kiranya macam family blog. But now, eventhough ada juga beberapa kenalan dari blog, still, 'feel' macam blog dulu-dulu takdo. Hilang. Rasa kosong, kosong, kosong.. ~ Cuz ramai (kira ramai la juga) kawan-kawan blog dulu suda tidak ber'blogging' lagi, semua berpindah kepada tumblr. So that's why la juga blog saya dulu saya padam.


But the thing is, I love to write. Even about some stupidest things that happened. I used to have this exercise book or log book which I wrote everything about life in it. Much more like a private diary to me. And it will always start like this "Hello diary. How are you?" hah. Childish ler sangat. The last time that I wrote in that book is the day I went to University. One of the reason I stopped writing a diary is bcause I didn't bring it with me when I'm entering the University. I stayed at the hostel, and I don't know where is the safe place to hid it. So yeah, I didn't bring it with me. So all my thoughts and stuff, I just throw it at the blog or I write about it in a piece of paper.



But that is two years ago. Ohmigosh. 2 years have passed. I'm old, old, old! I'm turning 20 this October  Sob sob. Dulu bukan main lagi pegi blog orang, baca post-post then tengok umur dia. 20. Okey, dah tua. And now, its my turn! I'm 19-ish(not that 19 :p) and I am not married nor engaged yet. Sodih. My one and only dream when I was still young and innocentt is to get married before I'm 20! I guess that dream is just another dream that will be thrown away. Sobsobsobsobsobsobsob.



He said "jodoh awal, kahwin la. Jodoh belum datang, usaha" and I'm like huuuhhhhhh :'((( - nangis kecil dalam hati. Apa boleh buat lah, masih belajar. Masih menuntut ilmu. Umur twenty somethingish baru boleh kahwin. Huhu :'( Ya Allah, permudahkanlah urusan hambamu ini.. Sobsob.


I just can't stop feeling old. Old. Old. Old. And I envy people who is, at my age, that already has the title Mrs. (I envy them in a good way okay). But then, huh. Their husband is like 2 or 3 years older than them. That's why they can get married that early. So bebudak, janganlah couple dengan yang sebaya yee kalo mau kahwin awal, and jangan bercinta awal-awal supaya penangan mau kahwin awal tu takdoo.



So I just pray, pray and pray for me and him to be together, to be HALAL for each other. Allah is the only one that can change people's heart, HE is that one that knows what is the best for us. So I put all my trust to Allah S. W. T :) And I wish the best for me and him to patiently go through with this test, that is, to control our 'nafsu'. Dating, calling, texting, winking, touching is also included in that 'nafsu' category okay. And I'm still in the process of changing my self for good. I'm still trying to not to be with just him. Not to 'berdua-dua'. My daddy pun pesaaan "jangan berdua-dua dengan c anil ja, tak bagus kalau orang lain tengok. Boleh mendatangkan fitnah". At first, its kinda hard for me to accept that fitnah part, but then, as I muhasabah'ing everything, I finally understand.


People's mouth is like a virus. It can spread to anyone at any time. It doesn't matter good or bad stories, it still spreads out. My dad says, me, as a women, a girl, should be taking care of my dignity, as a women. To be respected by others. Bcause I am a muslim women, and I should know how to take good care of the image of islam. I'm hoping that I can be a better muslimah one day. Insyaaallah :)


Its two thirty something already. Time to sleep.
Goodnight peeps! Thanks for stepping by :}