Where life has brought me

Assalamualaikum w. b. t. and morning :D (its 2.29 am right now, so morning la kan? hehe )



"boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya." [ Surah Al-Baqarah; 216 ] .

Antara ayat al-quran yang saya pegang sejak tingkatan 3 atau 4 lagi. Waktu-waktu hidup terasa seolah-olah tiada nilai, tiada makna, hopeless, helpless, meaningless... Semua yang less less laaaa .
Semestinya la gara-gara bercinta ja. Cinta remaja yang tiada erti, tiada nilai. Tapi tetap juga mau di pertahankan, mau di kekalkan, mau di perjuangkan.. Ehh, over =='



But seriously, THAT ( ayat quran di atas ) was really one of my favourite. It gives me strength, it makes me believe in Allah, it makes me believe that life is better than what I think it is. And most importantly, it makes me believe that Allah knows what best for me. 


And because of that 'ayat', whenever I pray, I will make a dua' to Allah, praying that HE'll give me someone better, HE protect my heart, my soul. Eventhough at that time I was madly in love with that human (x boleh tulis nama, nama ja pun boleh buat saya muntah -,- ). It is strange. And I'm still thinking why I'm making that kind of dua' sedangkan saya suka dia sangat masa tu. Cuma x tahan dengan sikap dia ( jerk. ofcos. ). I dont want to mention what kind of jerk he is or what so ever cause that is between him and Allah. But Alhamdulillah, I realize that I HAVE, I MUST let him go, I HAVE TO, MUST TO fall out of love with him. 


I forget how my dua' is but its more likely that I pray to Allah that I don't want that person or maybe I just said," if we're not meant to be together, separate us in a good way that can protect my heart." - ni versi english la. tadi buat versi malay tapi lupa. hehe. And Alhamdulillah, this dua' did come true in the end. For almost two years, I pray for only that. Sebab itulah kita harus sabar. Doa bukan dimakbulkan terus, doa dimakbulkan bila masanya sesuai. And in the end, I did let him go. Bukan perpisahan macam dalam drama-drama tv tu. Yuck. It turns out like I saw him one day dating with a girl in a hall, and I was like okayy. Than I asked him and he make stupid excuses, and that's when my heart says, "its enough. I'm fed up of being broken, I'm fed up of being hurt" and that is the end. He pleaded ofcourse, he came to my house 1 day before SPM saying that he wants to meet me blablabla. My parents were out, so I met him with my lil sister ( and ofcourse, geli melihatnya, dunno why. myb sebab sudah tawar hati ). Then when my parents came, my dad saw him and called him. And he ran away to other pple's house. HAHA, what a scary cat. Different from Mr.A , on our first date, he already asked me to let him meet my parents and he even introduce me to his family. Berbeza. Sangat.



I've been hurt too much, and I've lost many people that I love just for that jerk ( rasa bersalah panggil dia jerk sebab dia hamba Allah juga, n macam x berapa sopan, but he deserve it ). I fight with my parents, my siblings, my friends. Just because of that jerk. Its not worth it. Really, its not. However, I do not regret any of my past. Maybe a little but without that kind of experience, I will not know and realize how important family and friends are. Without that, I may not appreciate any relations that I have. 




Allah datangkan hidayah kepada seseorang dengan pelbagai cara. Bergantung kepada kita untuk sedar atau tidak. Yaa. And although after being hurt  by that jerk, I still did not get fed up and I still cant stop from coupling. Teruknya =="  and ofcourse, form 5 was a tough year. People break up with me, and it hurts. So bad. Bersyukur juga kan kenal jerk tu. Coz I learn how to be serious in relationship. And when I'm serious, they played with me. But it sure gives me a lot of experience and I know it is something useful. Allah tidak menghukum hambanya atas kesilapan lalu kalau kita sudah taubat. It takes time for me to finally realize what I want, what I needed, what is my purpose of life and ect.





And saya sangat bersyukur sebab lahir sebagai orang islam. Satu nikmat yang Allah bagi. Alhamdulillah. Dan saya sangat bersyukur dapat ibu dan ayah yang baik dan penyayang. Yang pentingkan agama. Dan saya bersyukur juga, Allah sentiasa jaga saya dari terus terjebak dalam benda dan perkara yang tidak baik. Seteruk mana pun saya pada masa dulu, saya sangat bersyukur sebab masih ingat yang saya hamba Allah, mati datang bila-bila. Sampai bila mau bermaksiat? Sampai bila? Tepuk dada, tanya iman. Jawapan di tangan kamu :)




Wallahualam. Saya minta maaf sekiranya melukai hati kamu, kamu, kamu. hehe. I wirte this without looking back. Chewah. Haha.
One thing, jangan berputus asa dengan Allah sebab Allah xpernah berputus asa dengan kita :)



Ada sebab untuk setiap yang berlaku, ada asbab. Allah xkan timpakan kita dengan sesuatu kalau kita x dapat handle. Semuanya berbalik kepada Allah dan semuanya buat kita berserah dengan Allah. Dan biasanya Allah bagi kita ujian supaya kita sentiasa ingat DIA. Wallahualam.




And I'm pretty proud of my younger sister. Dia baru habis SPM tapi fikiran dia dah matang. Berdasarkan aduan-aduan diaa and everything. Saya bukan penasihat yang terbaik, saya bagi dia nasihat berdasarkan pengalaman dan pengalaman saya bukanlah pengalaman manis. Semua pahit namun ada pengajaran di sebalik setiap pengalaman tuu. Dan dia dapat terima semua yang saya bagitau. Alam universiti yang mengubah pemikiran saya. Everyone, everything. it makes me to open up my mind. Manusia yang beragammmm. And i know a loooot of poeple with a looooot of attitudes. 



Sorry bahasa bercampur aduk . I'm not really good at english but I'm not comfortable at writing in malay. Sebab akan terjadilah karangannnn ~ hihihi :3 <--- muka comel. duhh -,-




K lah, sampai sini sahaja post saya. Maaf jika terasa or anything.





SAMPAI BILAA ?




okay stop. Tata :)
til' then.
Wallahualam .





Tomorrow

Assalamualaikum w. b. t & helloo :D


Gotta sleep , gotta sleep , gotta sleep early today cuhs tomorrow is a new day ,
Tomorrow is a new chapter, tomorrow is a new page, tomorrow is a new moment :)



And most importantly, tomorrow is the first day of Semester 4! o.O



Cuti pun sebulannn, macam x cukup . 
Mau cuti lagi lahhh ;(




This holiday isn't so meaningful . 
Or maybe yes
.....
But I did not appreciate it.



I was a bit disappointed with my last sem's result.
Really really disappointed.



And I really hope, insyaallahhh , for this sem I will do much more better.
I can do it, I know.



I just, I have to push myself much harder than before.
It's just 4 months then exam comes.
4 month only!


Come on Farah! Sacrifice just 4 month of your life just to get what you wanted!
3.5 and above. Come on!
Don't be too lazy anymore.
Kejayaan takkan datang bergulik! 
( eh? err.. ngam ka ? -,- )




I must try harder, I must focus.
Resolution for this new semester :


Be who you are and don't give up! Try to find out the truth about yourself. Try to change, try to be a better muslimah, a better daughter, a better student, a better friend, ... and most importantly, try to be a better slave of Allah! 


InsyaaAllah, I can accomplish this.
Amiin .





Btw, to you lovely peoples out there, dont forget to pray for GAZA okeh ? :)
But kalau dapat, doakanlah sekali untuk seluruh umat Islam di dunia, semoga kita sentiasa diberi petunjuk dan hidayah.



Kita ( Malaysia ) bukan dijajah cara peperangan gitu , tapi dijajah dari segi fikiran, pemakanan, fizikal.
Terlalu leka dengan dunia.




Nauzubillah, janganlah kita jauh terjebak dalam kancah dosa yang menggunung.
Mati datang bila-bila masa sahaja.
Sama-samalah kita berdoa untuk kesejahteraan umat islam di seluruh dunia.


Wallahualam.

Keterujaan :D

Assalamualaikum w. b. t and hello :D


See that? Well ofcourse you see it. Obviously ==' Haha
After 2 or 3 days trying and changing everything, this finally comes out! Alhamdulillah! 


Well actually, this can be done by 1 or 2 days.
But I'm too lazy to make it at the morning so I stayed up at night just doing this. Ughh


TAPIIIII


Usahaku tidaklah sia-sia. Huhu T-T
And kebetulan juga mendapat cuti rehat *dalam islam* so ini memudahkan diriku untuk stay up lama-lama. Hoho.



I know, its not that really perfectt but then I loved it. 
I know a few basic html codes thingy but still not knowing it enough to make an own code.
Or not learning enough =='



I still have a few things to add on this blog but I wanted to take a rest awhile. 
My head hurts a lot, mengantuks mengantuks bcuz of last night.
I didn't sleep for the whole night and I just sleep for a few hours this evening. 
So Imma take my rest tonight. Huhhh ~




Kay then. Til' then :D

Remove underline link for simple template

Assalamualaikum w. b. t :)

This is for the simple template users only yang mempunyai masalah buang benda underline tuu.
Kalau guna denim template or template yang lain, bolehlah rujuk tuto dari Amalina.


Benda ne sama ja macam tuto lain.
Cuma, kalau ikut tuto lain, dorang akan suh cari code a:link { .
I think its our job to look over the code and saya noob sangat sampai berabis mencari and google lastlast baca code satu persatu =='

Okay, let's proceed.

First, tekan Ctrl and F.
Keluar kotak kecil atas, taip :
a:hover {

Then gantikan code :
text-decoration:underline;
kepada :
text-decoration:none; 

Preview and kalau menjadi, SAVE ! ;)